Vlad Bilețchi(AUR): acordarea cetățeniilor durează prea mult. Colegii cred că USR și PNL fac acest lucru în mod intenționat

Distribuiți acest articol!

Acordarea cetățeniei române reprezintă o activitate birocratică intensă în jurul căreia s-a format o adevărată structură de tip infracțional. De câțiva ani, mai exact de când PNL și mai apoi PNL și USR au preluat conducerea României procedura de acordare a cetățeniilor a fost blocată.

Așa s-a ajuns că termenul de șase luni nu mai este respectat și se ajunge și la perioadei de 2 ani sau chiar de 4 ani.

“Colegii de la București s-au adresat chiar în aceste zile din nou către ministerul de externe și ministerul justiției, cele două ministere ce poartă răspunderea analizării dosarelor. Avem suspiciuni mai mult decât rezonabile că PNL și USR blochează în mod premeditat acordarea acestui drept. Nu se poate justifica altfel de ce sunt cereri care deja au depășit 2 ani.

S-au făcut demersuri oficiale pentru a se grăbi acest proces dar și pentru a se simplifica. Nu trebuie să fie necesare sute de pagini, ar trebui să fie o procedură simplificată, să fie o simplă cerere de depus. AUR va solicita înființarea unei comisii parlamentare de anchetă și cei vinovați trebuie să răspundă pentru nerespectarea legii” a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.