Vlad Bilețchi(AUR): “De 30 de ani am fost mințiți de politicieni care ne-au promis marea cu sarea, dar în schimb ne-am ales cu ruinarea Republicii Moldova și cu mii de oameni plecați peste hotare”

Distribuiți acest articol!

Cu prilejul alegerilor electorale din 11 Iulie, dezbaterile electorale sunt necesare pentru cunoașterea liderilor și partidele acestora. Vlad Bilețchi, liderul partidului AUR, a fost prezent la dezbaterile electorale de la emisiunea “Alege Liber”, prezentată de Mariana Rață.

“AUR este un partid pan-românesc, creat în România, iar în mai puțin de un an, am reușit să câștigăm încrederea a peste 600.000 de mii de români. Astfel, avem în Parlamentul de la București 44 de parlamentari, dintre care 6 sunt din Republica Moldova. Ne propunem să ajungem și în Parlamentul de la Chișinău ca să putem avea un program realizat cât mai grabnic și să urgentăm apropirea Republicii Moldova de România, până la unire.

De 30 de ani am fost mințiți de politicieni de dreapta și de stânga care ne-au promis marea cu sarea, dar în schimb ne-am ales cu furtul miliardului, cu ruinarea Republicii Moldova și cu mii de oameni plecați peste hotare. Unica alternativă a acestei probleme este o clasă politică nouă, oameni intregrii, care nu doar promit, ci și fac.”, a spus Vlad Bilețchi la dezbaterile electorale.

Întrebat despre acțiunile pe care Parlamentul le poate realiza pentru a recupera miliardul furat, domnul Vlad Bilețchi răspunde: “Este o întrebare foarte bună. În primul rând avem nevoie de o procuratură care să funcționeze. Vedem că la ora actuală, procurorii în loc să își facă treaba, ei vin și joacă rolul avocaților. În cazul lui Platon, procuratura este cea care a venit în fața instanței spunând că omul nu are nici o vină și că trebuie eliberat. Peștele de la cap se împute. În momentul în care șeful procuraturii este un om slab și nu își asumă sarcina pe care o are devine avocat. Vom modifica legislația pentru a slujii cetățenii. În al doilea rând avem nevoie de instanțe de judecată curate, fără corupți, iar în momentul de față, la CSM nu își face datoria.”