Vlad Bilețchi(AUR): “Între frați nu se pun hotare și este de datoria noastră să continuăm Reîntregirea neamului românesc”

Distribuiți acest articol!

Vlad Bilețchi, liderul AUR, a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia celor 30 de ani de la cel de-al doilea Pod de Flori din 16 iunie 1991. Atunci, pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial, românii au putut traversa Prutul fără acte și, într-o atmosferă de nedescris, frații s-au reîntâlnit.

“În mod simbolic, la acest eveniment au fost aruncate flori pe apa Prutului, de pe ambele maluri.

„Era o tensiune emoţională de nedescris. Oamenii se strigau pe nume unii pe alţii şi se regăseau după ani şi ani. La un moment dat, de partea cealaltă a râului s-a aruncat un bărbat în apă şi a început să vină spre basarabenii de dincoace. De aceea spun că par caraghioşi astăzi cei care ironizează Podul de Flori. Nu poate fi ironizată lacrima bucuriei”, mărturisea regretatul Grigore Vieru, într-un interviu difuzat în mai 2008.

Între frați nu se pun hotare și este de datoria noastră să continuăm ce au început înaintașii noștri – Reîntregirea neamului românesc!“, afirmă Vlad Bilețchi.