Vlad Bilețchi(AUR): “Nu avem parte de o campanie electorală corectă, ci asistăm la implicarea factorului juridic și a forțelor de ordine pentru a persecuta concurenții electorali, în special AUR”

Distribuiți acest articol!

La conferința de presă de la IPN au fost prezenți Vlad Bilețchi, Dorin Chirtoacă și Igor Hîncu de la partidul Alianța pentru Unirea Românilor pentru a comenta evenimentele din ultima perioadă și jocurile murdare pe care le face vechea clasă politică asupra cetățenilor.

Alianța pentru Unirea Românilor a convocat această conferință de presă pentru a face câteva anunțuri importante ținând cont de alegerile parlamentare anticipate în cadrul cărora participăm în calitate de concurent electoral.

Vlad Bilețchi precizează că nu avem parte de o campanie electorală corectă, reflectată echidistant și cu o concurență loială, ci asistăm, din păcate, la implicarea factorului juridic, la implicarea instituțiilor de forță a statului și acțiuni de represiune și persecutare a concurenților electorali, în special a noastră, a partidului AUR.
“Observăm cu lux de amănunte că niciun alt concurent electoral nu este urmărit, amendat și nici nu este într-o formă sau alta, cel puțin luat în vizor de Poliție sau Serviciul de Informație și Securitate.

  • Amintim de incidentul de la Vadul lui Vodă unde ne-am pomenit cu zece polițiști care ne asigura ordinea publică. Un cetățean turmentat a avut trei tentative până a reușit să spargă geamul autocarului AUR. Colegii nu au reușit să găsească niciun polițit în tot acest timp.
  • Un alt doilea eveniment, unde a fost implicat și Ministerul Afacerilor Interne, a fost la Orhei. În fața primăriei, șoferiul autocarului AUR a stațional regulamentar până a fost debarcată toată lumea. De nicăieri, un echipaj de poliție a sosit, unde a decis că șoferul autocarului trebuie să fie amendat pentru parcare neregulamentară. Cum șoferul nu a vrut să semneze procesul verbal, polițiștii au găsit, subit, doi martori, pentru a semna procesul conform legii. Se pare că cei doi martori sunt agenți sub acoperire, iar o simplă căutare pe internet după numele lor, confirmă acest lucru. Cei doi lucrează în cadrul Minsterului Afacerilor Interne și răspândește toate comunicatele acestuia.

În urma acestor acțiuni, partidul AUR, a fost în fața Ministerului de Interne pentru a aduce în atenția opiniei publice, dar și a ministrului Afacerilor Interne, domnul Voicu, că nu sunt admise astfel de ingerințe în campania electorală și nu admitem asemenea sabotaj împotriva unui concurent electoral.”