Vlad Bilețchi(AUR): “Republica Moldova va reuși să combată fenomenul corupției doar atunci când justiția din România va trece Prutul”

Distribuiți acest articol!

Liderul AUR spune că Unirea Republicii Moldova cu România ar putea avea loc într-o perioadă de 4-5 ani, dacă fenomenul unionismului va fi intens promovat și vor fi prezentate cetățenilor avantajele Unirii. Potrivit lui Vlad Bilețchi, Unirea poate avea loc fie prin referendum organizat atât în România, cât și în Republica Moldova, fie prin votul Parlamentelor de la București și Chișinău.

„România este un model de dezvoltare pe care trebuie să-l adopte Republica Moldova. Avem un stat capturat cu hoți și bandiți la guvernare, de aceea în această configurație statală noi nu vom putea repara nimic. De asta propunem modelul României din 1995, Pactul Snagov, acolo unde toate forțele politice au convenit că, în pofida tuturor atacurilor, adoptă un singur plan de acțiuni, cel spre Vest, Europa, NATO”, a spus Vlad Bilețchi.

„România este o țară, Republica Moldova este un stat, România ne-a fost mereu alături. Ca să îndreptăm ceea ce au stricat alte state cum ar fi Federația Rusă, trebuie să venim cu ajutor din România. Nu doar să luăm bani din România și ulterior să-i furăm de aici, dar să vină o guvernare instruită în România, cu modelul DNA care funcționează și care chiar a pus hoții la pușcărie. Noi ne bucurăm că Plahotniuc a luat banii și a fugit și noi pentru asta l-am făcut pe Dodon erou național”, a mai spus Vlad Bilețchi.