Vlad Bilețchi(AUR) spune lucrurilor pe nume: “Partidul NOI vine cu Cristian Rizea pentru a salva R.Moldova, ce bine poate face acestei țări un condamnat penal??”

Distribuiți acest articol!

Vlad Bilețchi, liderul AUR, prezent la o dezbatere publică, a avut o întrebare către domnul Dachi, Partidul Politic NOI, despre asumarea unei liste de candidați în lansarea campaniei electorale. Toată lumea are grijă ca această listă să fie una cât mai profesionistă și corectă. Dachi l-a propus pe domnul Rizea, care este condamnat în România pentru 4 ani și 8 luni pentru acte de corupție.

Vladimir Dachi răspunde la întrebarea lui Vlad Bilețchi – “Domnul Rizea, propus de Partidul Politic NOI este un om bun, integru care va schimba justiția din Republica Moldova și va construi un stat de drept.”

Vlad Bilețchi(AUR) intervine – “Rizea a fugit de un dosar penal, a găsit o lacună juridică de a scăpa în Republica Moldova. Este un om vinovat care trebuie să își ispășească o pedeapsă, dar spuneți că voi veți construi raiul pe pământ în Republica Moldova cu un condamnat penal. Ceea ce faceți dumneavoastră este jocul lui Plahotniuc, Dodon, Usatîi și Șor care vor să arate că din România vor veni cei mai competenți, dar de fapt vor veni hoții și bandiții. Oamenii care au încălcat legea trebuie să fie la pușcărie, nu candidați la alegeri parlamentare. Ce fel de program politic are partidul NOI, dacă din start are pe lista de alegeri un condamnat penal, nu pot să îi adresez întrebări despre economie, ideologie sau justiție.”