Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să intre în provinciile separatiste din Ucraina pentru a „menţine pacea”

Distribuiți acest articol!

Cele două decrete ale preşedintelui rus solicită Ministerului Apărării ca “forţele armate din Rusia să îndeplinească funcţiile de menţinere a păcii pe teritoriul republicilor populare” Donetsk şi Lugansk.

Vladimir Putin a decis luni să recunoască independenţa separatiştilor pro-ruşi din Ucraina.

Această recunoaştere rusă a separatiştilor scurtcircuitează procesele de pace rezultate în urma acordurilor de la Minsk în 2015, semnate de Rusia şi Ucraina, mediate de Franţa şi Germania, şi care urmăreau tocmai o revenire sub suveranitatea ucraineană a acestor zone.

Liderii occidentali au promis sancţiuni contra Moscovei în caz de recunoaştere unilaterală a acestor teritorii din estul Ucrainei, unde trăiesc în jur de trei milioane de persoane, potrivit estimărilor. 

Vladimir Putin recunoaşte independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Care sunt urmările?

Zelenski s-a adresat naţiunii: Aşteptăm un sprijin „clar” şi „eficient” din partea aliaţilor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat, marţi, într-un discurs adresat Naţiunii, o încălcare a “suveranităţii şi integrităţii teritoriale” a Ucrainei după recunoaşterea independenţei celor două “republici” separatiste de către Moscova, de care el susţine că nu îi este “frică”.

“Ucraina numeşte cele mai recente acte ale Rusiei o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru”, a spus el, adăugând că ucrainenii sunt “pe pământul lor” şi “nu se tem de nimic sau de nimeni” şi nu vor ceda “o singură bucată” din ţară, informează lefigaro.fr.

Preşedintele ucrainean a adăugat că se aşteaptă  la un sprijin “clar” şi “eficient” din partea aliaţilor occidentali pentru ţara sa împotriva Rusiei,. “Aşteptăm un sprijin clar şi eficient din partea partenerilor noştrii. Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten”, a adăugat el.

Vladimir Putin a decis luni să recunoască independenţa separatiştilor pro-ruşi din Ucraina.

Această recunoaştere rusă a separatiştilor scurtcircuitează procesele de pace rezultate în urma acordurilor de la Minsk în 2015,

 » Read More