Vladimir Putin, înainte de întrevederea cu Xi Jinping: Relaţiile ruso-chineze au evoluat „într-un spirit prietenesc”. Declaraţie asupra „viziunii comune”

Distribuiți acest articol!

„În ceea ce priveşte relaţiile noastre bilaterale, ele au progresat într-un spirit prietenesc, al parteneriatului strategic. Ele au căpătat un caracter cu adevărat fără precedent”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la începutul întrevederii sale cu omologul chinez Xi Jinping.

Este „un exemplu de relaţie demnă, unde fiecare îl ajută şi susţine pe celălalt în dezvoltarea lui”, a insistat liderul de la Kremlin.

Potrivit Moscovei, Putin şi Xi vor prezenta o declaraţie asupra „viziunii lor comune” în materie de securitate internaţională, act ce survine în contextul escaladării tensiunilor ruso-occidentale în urma comasării de trupe ruse la graniţa cu Ucraina.

Suspectat de occidentali că pregăteşte o invazie a Ucrainei, Putin este susţinut în această criză, cel putin la nivel declarativ, de partea chineză.

Cu ocazia vizitei lui Putin la Beijing, care are loc în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă 2022, este prevăzută semnarea mai multor acorduri între Rusia şi China, inclusiv în privinţa gazelor, considerate un capitol strategic.

În acest sens, preşedintele rus s-a referit la un contract privind furnizarea a zece miliarde de metri cubi de gaz pe an către China, relatează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More