Zelenski: Am primit informaţii asupra unei lovituri de stat în ţara noastră. Ucraina este „întru totul pregătită” pentru un conflict militar cu Rusia

Distribuiți acest articol!

”Azi au loc intimidări care spun că mâine va avea loc un război. Noi suntem întru totul pregătiţi de orice escaladare”, a subliniat Zelenski într-o conferinţă de presă.

Serviciile de informaţii ucrainene au informaţii despre o posibilă tentativă de organizare a unei lovituri de stat în decembrie, cu implicarea unor persoane din Rusia, a afirmat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Ne confruntăm cu provocări nu doar din partea Federaţiei Ruse şi cu o posibilă escaladare, avem mari provocări şi în plan intern. Am primit informaţii că pe 1-2 decembrie în ţara noastră va avea loc o lovitură de stat”, a spus el.

Zelenski nu a oferit mai multe detalii despre presupusul complot şi nu a acuzat direct statul rus. Kremlinul a negat orice rol în vreun complot al unei lovituri de stat, spunând nu că are de gând să ia parte la astfel de acţiuni.

Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană (UE) şi-au exprimat în mod neîncetat, în ultimele săptămâni, îngrijorarea faţă de mişcări de trupe ruse în jurul Ucrainei şi se tem de o eventuală nouă invazie.Moscova dezminte orice plan în acest sens, notează AFP.

”Trebuie să contăm pe noi înşine, pe armata nostră. Ea este puternică”, a declarat Zelenski. Preşedintele ucrainean denunţă ”intimidări” şi susţine că un război este aproape.

Directorul serviciilor militare ucrainene de informaţii, Kirilo Budanov, a acuzat duminică Rusia de faptul că a comasat aproape 92.000 de militari la frontiera Ucrainei şi a anticipat o ofensivă la sfârşitul lui ianuarie sau începutul lui februarie.

AJUTOARE AMERICANE

Această ofensivă ar putea să implice atacuri aeriene şi de artilerie, urmate de asalturi aeroportate şi amfibii vizând Mariupol, dar şi o incursiune mai puţin amplă în nord,

 » Read More